2024-06-24


Šių metų birželio 21 d. visi mokytojai dalyvavo edukaciniame renginyje-išvykoje „Pozityvių santykių formavimas mokykloje“. Edukacines veiklas organizavo Trakų krašto tradicinių amatų centras ir VŠĮ Trakų kultūros centras.

Ekskursiją pradėjome užsukdami į Salos pilį Galvės ežero saloje. Gidas papasakojo Trakų pilies istoriją. Vėliau gėrėjomės nuostabiu gamtovaizdžiu, plaukdami laiveliu Galvės ežeru.

Neatsiejama Trakų istorijos dalis yra karaimų palikimas – tradicinis maistas – kibinai, todėl buvo būtina paragauti ir pasimokyti gaminti tradicinius kibinus. Pačiame Trakų miesto centre ant Totoriškių ežero pakrantės užsukome į medinį rąstinį pastatą – kavinę „Kiubėtė“. Kavinė vilioja karaimų virtuvės paslaptimis, o akį patraukia interjere panaudota karaimų tautai būdinga ornamentinė puošyba. Susipažinę su kibinų gamybos receptūra ir gamybos procesu, kurį pristatė kavinės šeimininkė, VSMC kolektyvas pasivaišino skaniais karaimų valgiais.

Visos išvykos metu dalyvių nuotaika buvo džiaugsminga, pakili, nes visi „atitrūko“ nuo kasdienybės bei maloniai ir turiningai praleido laiką kartu. Po išvykos liko šilti prisiminimai ir įspūdžiai.

Parengė Centro tarybos pirmininkė Ana Diadiūra


Skip to content