2024-09-26 Europos kalbų diena VSMC


Europos Tarybos kartu su Europos komisija iniciatyva Europos kalbų diena švenčiama rugsėjo 26-ąją ir skirta Europos Sąjungos kalboms paminėti. Kalbų dienos tikslas – ugdyti pasididžiavimą savo gimtąja kalba ir literatūra, skatinti toleranciją ir sąmoningumą kitų kalbų ir kultūrų atžvilgiu, gerbti įvairovę.

Kaip ir kiekvienais metais, taip ir šiemet rugsėjo 26-ąją Europos kalbų dieną minėjome VSMC kartu su I-IV klasių mokiniais dalyvaudami kalbų viktorinose. Anglų kalbos mokytojos Skaistė Sadauninkaitė, Ana Tymčiuk, vokiečių kalbos mokytoja Jūratė Geigalienė, rusų kalbos mokytoja Galina Černyšiova pakvietė mokinius dalyvauti kalbų viktorinose, o lietuvių kalbos ir literatūros mokytojos Vilma Kruopienė, Oksana Aleknavičius, Vita Budinienė organizavo protų mūšius.

Svetainėje https://edl.ecml.at/Home/tabid/1455/language/lt-LT/Default.aspx mokiniai kartu su mokytojomis skaitė ir Lietuvos Respublikos Prezidento Gitano Nausėdos sveikinimą Europos kalbų dienos proga.

Kalbų mokėjimas yra įrankis siekti tarpkultūrinio bendradarbiavimo ir supratimo apie mūsų žemyno kultūrinį paveldą, skatinti daugiakalbystę visoje Europoje. Šią dieną mokiniai sužinojo daug naujo, įgijo dalykinių ir skaitmeninių kompetencijų.

 

Parengė užsienio kalbos (vokiečių) vyresn. mokytoja Jūratė Geigalienė


Skip to content