Mokytojo diena VSMC


 

 

 

Atrodo, tik vakar patyrėme Rugsėjo 1-osios jaudulį, o šiandien vėl nuostabi šventė, apsupta lapų spalvų margumyno, – Tarptautinė mokytojo diena.

Mokiniai pasitiko mokytojus sveikinimais ir pakvietė į netradicinę pamoką-viktoriną „Klausimėlis“. Buvo apsikeista vaidmenimis: mokytojai tapo mokiniais, o pastarieji – mokytojais. Pamokos tikslas, kad mokytojai pajustų mokinių būseną per kontrolinį darbą. Mokytojai buvo suskirstyti į rudens simboliais pažymėtas komandas, kurios turėjo varžytis, kas greičiau teisingai atsakys į gudrius viktorinos klausimus. Varžybos vyko karštai – triukšmingi ir entuziastingi „mokiniai“ stengėsi nuolat pirmauti, kuo greičiau atsakyti į keblius „mokytojų“ klausimus. Laimėjusi komanda buvo apdovanota saldžiu prizu. Taip pat mokiniai skyrė mokytojams nominacijas: „Metų strategas“, „Metų taktikas“, „Metų bitutė“, „Metų rūpestingumas“, „Metų patirtis“ ir kt.

Po nominacijų įteikimo ceremonijos mokiniai dar kartą pasveikino mokytojus, nuoširdžiai palinkėjo: Tikėjimo, Vilties ir Meilės nelengvame, bet labai prasmingame darbe.

Vilniaus suaugusiųjų mokymo centro mokytojus sveikino ne tik mokiniai. Jų pasveikinti atėjo garbus svečias – Lietuvos nepaprastasis ir įgaliotasis ambasadorius Žygimantas Pavilionis, nešinas dideliu Šimtalapiu. Prie apskrito stalo vyko diskusija apie nūdienos suaugusiųjų švietimo aktualijas. Svečias negailėjo šiltų žodžių pasiaukojamai dirbantiems mokytojams, kalbėjo apie vis dar nepakankamą valdžios dėmesį švietimo sričiai, nes, jo nuomone, prasmingiausios yra investicijos į žmones, į jų švietimą ir lavinimą.

Po šilto susitikimo p. Ž. Pavilionis paliko įrašą VSMC Svečių knygoje.

Parengė chemijos mokytoja metodininkė Ana Diadiūra


Skip to content