2019-04-15 Atvira integruota anglų ir rusų kalbų 3D pamoka „Šekspyro gyvenimas ir kūryba“


VSMC anglų kalbos vyresn. mokytoja Ana Tymčiuk ir rusų kalbos vyresn. mokytoja Galina Černyšiova  balandžio 15 d. vedė 3D pamoką apie Viljamo Šekspyro kūrybą ir jo gyvenimą. Mokiniai susipažino su poetu, dramaturgu, vienu iš paslaptingiausių ir svarbiausių anglų ir Vakarų Europos Renesanso epochos rašytojų,  dažnai vadinamu Anglijos nacionaliniu poetu ir „Avon bardu“. Iki šiol yra išlikusios 39 Šekspyro pjesės, 154 sonetai, du eiliuoti epai ir keletas eilėraščių; kai kurie šių darbų gimė bendradarbiaujant su kitais rašytojais. 

Pamokos metu mokiniai virtualios ekskursijos metu apsilankė „Globus“ teatre, kurio vienu iš steigėjų buvo pats Šekspyras. Šis teatras atrodė gana paprastai, turėjo lygią apvalią aikštelę, apjuostą aukštomis sienomis. Tačiau pasitelkę 3D technologijas mokytojai turėjo galimybę parodyti teatro išorę ir vidų, sceną su aktoriais ir žiūrovų vietas. Tai buvo įspūdinga virtuali ekskursija, kuri ne tik paįvairino pamoką, bet ir padėjo įsisavinti dėstomos medžiagos turinį veiksmingiau.

Pamokos pabaigoje, naudodamiesi planšetiniais kompiuteriais, mokiniai atsakė į interaktyvios viktorinos klausimus Kahoot platformoje. Užduotys, parengtos naudojant debesų technologijų programėles, visada labai įtraukiančios ir sukelia daug pozityvių emocijų, o tai irgi padeda įtvirtinti pamokos medžiagą.

Parengė anglų kalbos vyresn. mokytoja Ana Tymčiuk


Skip to content