2021-12-13


Šv. Kalėdos – bene populiariausia religinė šventė, kurią švenčia net ir nieko bendra su religija neturintys asmenys visame pasaulyje. Ši šventė taip giliai įaugusi į mūsų kultūros tradicijas, kad kartais net nesusimąstome, kodėl tuo laiku keičiamasi dovanomis ar kodėl ji vadinama susitaikymo metu, kai esame raginami nesipykti ir atleisti vieni kitiems skriaudas.  Kalėdos — tai laukiamiausia žiemos šventė, kurios vienodai laukia ir maži, ir dideli, tai stebuklo kupinos akimirkos, susijusios su Kalėdų senelio dovanomis, artimųjų lankymu, o taip pat ramus metas, suteikiantis galimybę sustoti ir pagalvoti (https://www.zmones.lt , https://sputniknews.lt/)

Gruodžio mėnesio viduryje, Advento laikotarpiu, vokiečių kalbos vyresn. mokytoja J. Geigalienė pakvietė III A,C,D,F klasių mokinius žiūrint kalėdinį filmą pasimokyti ar pasikartoti žodyną, reikalingų dialogų ir, be to, praskaidrinti savo emocinę savijautą.

Filmas pasakoja apie tai, kaip vieni žmonės šventiškai nusiteikę laukia kalėdinių stebuklų, Kalėdų senelio, ir apie tuos, kurie nenori nieko girdėti apie Kalėdas ir kas tokiems žmonėms yra nutikę, kad jie taip jaučiasi. Kalėdinio filmo „Golden Winter 2 Weihnachtsfilme“ nuoroda: https://www.youtube.com/watch?v=mXJYDY8N0Ms

Kalėdinis filmas ilgas, todėl dalį jo mokytoja pakvietė pasižiūrėti namuose patiems ir savo įspūdžius užrašyti (norint ir šventiškai iliustruoti) ir atsiųsti elektroniniu paštu.

Kiti siūlomi kalėdiniai šeimos filmai vokiečių kalba:

„Cosmo & Wanda – Ziemlich verrückte Weihnachten“

https://www.youtube.com/watch?v=Y34bqmFoEVQ

„Das Weihnachtsglück“

https://www.youtube.com/watch?v=hjxEkXe2kXA

parengė užsienio kalbos (vokiečių) vyresn. mokytoja Jūratė Geigalienė


Skip to content