2021-11-30


Lapkričio 30 d. VSMC IV b kl. mokiniams vyko atvira integruota lietuvių kalbos ir literatūros ir istorijos pamoka „Veikėjo kūrimo būdai Jono Radvano „Radviliadoje“, kurią vedė lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja metodininkė Oksana Aleknavičius ir istorijos mokytoja metodininkė Anžela Jablonskaitė.

Pamokos pradžioje lietuvių k. ir literatūros mokytoja O. Aleknavičius pristatė pamokos tikslus ir uždavinius, paaiškino mokiniams, kas yra kontekstas, kodėl jis svarbus rašant rašinį. Vėliau istorijos mokytoja  A. Jablonskaitė aptarė Livonijos karo priežastis, karo etapus, LDK didiko Mykolo Radvilos Rudojo („Radviliados“ herojaus), ATR valdovo Stepono Batoro nuopelnus mūšiuose ir karo padarinius. Po teorinės pamokos dalies mokiniai atliko praktines užduotis ir interaktyvius testus per www.quizizz.com platformą.

Gimnazijos ketvirtokams pamoka buvo aktuali ir naudinga tuo, jog mokiniai pagilino žinias, kaip kuriant rašinį papildyti veikėjo charakteristiką panaudojant istorinį kontekstą, taip pat išnagrinėjo Livonijos karo eigą, karo priežastis ir rezultatus.

Parengė istorijos mokytoja metodininkė Anžela Jablonskaitė ir

lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja metodininkė Oksana Aleknavičius


Skip to content