2021-11-19


„Žmogus neturi gyventi be rūpesčio ir be, nors ir mažų, siekimų. Bet koks uždavinys, atsistojęs žmogui prieš akis, reikalauja jį nugalėti, reikalauja šiokio tokio jėgų įtempimo, vilties kliūtį nugalėti, baimės, nerimavimo, susikoncentravimo. (…) Lygiam gyvenime siela apmiršta, ir žmogus nebežino, ko jis vertas..“

Vytautas Mačernis, 1941.II.5

VSMC lapkričio 15-19 dienomis vyko 2021 metų Suaugusiųjų mokymosi savaitė „Mokaisi – gyveni, gyveni – mokaisi!“  VSMC 22-osios Mokymosi savaitės tikslai: atskleisti mokymosi svarbą gyvenimo kokybei; skatinti andragogus ir besimokančiuosius mąstyti, kaip galima pasiekti geresnių suaugusiųjų mokymosi rezultatų.

Mūsų gimnazijoje lapkričio 15-19 d. dieninių, vakarinių ir neakivaizdinių I-IV klasių pamokų metu vyko integruoto mokyklinio lietuvių kalbos ir literatūros, geografijos, istorijos ir dailės projekto ,,M. Gimbutienė – Laimos palytėta” (mokytojai: V. Kruopienė, J. Paulauskienė, A. Jablonskaitė, V. Budinienė) pristatymas. Mokiniai susipažino su mokslininkės M. Gimbutienės biografija ir indėliu tiriant Baltų mitologiją.

Lapkričio 17 dieną 4 Vilniaus miesto suaugusiųjų mokymo įstaigų mokiniai ir mokytojai dalyvavo Vilniaus miesto suaugusiųjų mokyklų bendrame suaugusiųjų mokymosi savaitės renginyje „Mokaisi – gyveni, gyveni – mokaisi!“ . VSMS lietuvių kalbos mokytoja V. Kruopienė organizavo veiklą ,,Prakalbink savąjį Aš”. Mokiniai patobulino komunikavimo, kūrybiškumo ir socialinę kompetencijas.

VSMC lapkričio 18 d. organizavo šalies suaugusiųjų mokyklų patirties sklaidos konferenciją „Mokomės-ugdome, ugdome-mokomės“ . Konferencijoje dalyvavo 6 šalies suaugusiųjų mokymo įstaigų atstovai. VSMC pranešimas „Hibridinis mokymas: VSMC patirtis“ (parengė mokytojos J. Aleknienė, A. Diadiūra, J. Kavaliūnienė).

I-IV gimn. klasių mokiniai ir mokytojai dalyvaudami gimnazijoje organizuotuose renginiuose patyrė, kad kūrybiški mokymosi būdai ir nuotolinis (ar hibridinis) mokymasis yra ne tik iššūkis, bet ir galimybė tobulėti  visą gyvenimą.

Parengė lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja metodininkė Vilma Kruopienė


Skip to content