2022-02-09 Istorijos pamoka Signatarų namuose, skirta Lietuvos valstybės atkūrimo dienai


Šių metų vasario 9 d. VSMC mokiniai ir istorijos mokytoja Anžela Jablonskaitė vyko į netradicinę istorijos pamoką Signatarų namuose. Pamokos tikslas – skatinti pilietiškumą ir patriotizmą, pagilinti mokinių istorijos žinias apie Lietuvos kelią į valstybingumą nuo XIX a. antros pusės iki Vasario 16-osios Akto pasirašymo 1918 metais.

Visi pamokos dalyviai įdėmiai klausėsi gido pasakojimo Signatarų namuose. Mokiniai prisiminė reikšmingų Lietuvai įvykių seką ir prasmę, apsilankė J. Basanavičiaus darbo kabinete, apžiūrėjo jame istorinės vertės turintį stalą, asmeninius tautos patriarcho daiktus, taip pat sužinojo daugiau faktų apie prasmingus kitų signatarų nuveiktus darbus. Taip pat mokiniai apžiūrėjo 1904–1915 metų lietuviškus leidinius, draugijų įstatus ir kitus dokumentus, Lietuvių mokslo draugijos ir laikraščių redakcijų nuotraukas.

Pamokos pabaigoje aplankytas kambarys, kuriame buvo pasirašytas Vasario 16-osios Aktas. Gidas išsamiai papasakojo apie Vasario 16-osios Akto pasirašymo aplinkybes ir originalo paieškos istoriją.

Apsilankymas Signatarų namuose buvo netradicinė, įdomi istorijos pamoka, priminusi vieną iš svarbiausių XX amžiaus Lietuvos istorijos įvykių ir paskatinusi mąstyti apie jo reikšmę šiuolaikiniam žmogui.

Istorijos mokytoja metodininkė Anžela Jablonskaitė


Skip to content