2022-03-10 Paminėjome Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną


Šių metų kovo 10 d. centro bendruomenė dalyvavo iškilmingame Kovo 11-osios minėjime, skirtame Nepriklausomybės atkūrimo 32-osioms metinėms, kuris buvo organizuotas per nuotolį Teams platformoje. Minėjimo pradžioje šventės dalyviai sugiedojo Lietuvos himną. VSMC direktorė Natalja Kimso tarė šiltą sveikinimo žodį.

Po direktorės žodžių istorijos mokytoja A. Jablonskaitė priminė, kad siekiant laisvės Lietuva nuėjo ilgą kelią, pareikalavusį daug aukų. Šiuo metu dėl savo ir mūsų laisvės kovoja Ukraina. Lietuva aktyviai teikia visokeriopą pagalbą kariaujančiai Ukrainai, nes supranta, kaip sunku kovoti dėl šalies valstybingumo ir nepriklausomybės. Istorijos mokytoja pažymėjo, kad VSMC bendruomenė renka aukas, kurios bus perduotos „Blue/Yellow“ organizacijai.

Vėliau istorijos mokytoja A. Jablonskaitė pristatė skaidres „Lietuvos laisvės kelias“, kuriose aptarė lietuvių kovą dėl nepriklausomybės atstatymo. Ji minėjo, kad politiniame XX amžiaus Lietuvos istorijos kalendoriuje yra dvi datos: 1940 m. birželio 15 d. ir 1990 m. kovo 11 d. Tai reikšmingiausi Lietuvai valstybingumo momentai, kai Lietuva neteko valstybingumo ir kai atkūrė savo nepriklausomybę. Lietuvos Aukščiausiajai Tarybai teko vykdyti istorinę misiją pareiškiant visam pasauliui, kad Lietuva pati sprendžia savo ateities likimą ir kad visi esame atsakingi už savo Tėvynės, krašto ateitį. Buvo pademonstruotas trumpas dokumentinis filmas apie istorines akimirkas, kai buvo priimtas Lietuvos Respublikos Aukščiausiosios Tarybos aktas dėl Lietuvos Nepriklausomos Valstybės atstatymo.

Antroje minėjimo dalyje lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja O. Aleknavičius vedė virtualią viktoriną „Kovo 11-oji“ tarp centro III-IV gimnazinių klasių komandų. Prie žaidimo prisijungė ir mokytojai. Dalyviai ir azartiškai, ir smagiai atsakinėjo į klausimus. Pirmąją vietą užėmė IV A klasės komanda.

Renginys baigėsi Ukrainos himnu, skirtu pagerbti Lietuvos ir Ukrainos laisvės gynėjus.

 

Parengė istorijos mokytoja metodininkė Anžela Jablonskaitė


Skip to content