2022-03-09 Virtualios integruotos dailės ir etikos pamokos „Mekas mirksi geriau“


2022 m. paskelbti J. Meko metais. Ta proga VSMC  vykdomas integruotas mokyklinis lietuvių kalbos, dailės ir etikos projektas ,,J. Mekas – žmogus be vietos“, skirtas avangardinio kino kūrėjo, kino kritiko, rašytojo, poeto J. Meko 100-osioms gimimo metinėms paminėti. Todėl kovo 7-9 d. VSMC I-IV klasėse vyko virtualios integruotos dailės ir etikos pamokos netradicinėje erdvėje (MO muziejuje) „Mekas mirksi geriau“.

   Pamokų metu mokiniai susipažino su menininku, jo kūryba. Virtualiame ture po parodą „Mekas mirksi geriau“ pateikiama žinių apie legendinę avangardinio kino asmenybę ir sustabdyti jo filmų kadrai. Mokiniai stebėjo J. Meko akimis užfiksuotą Niujorko kultūrinį gyvenimą ir kontekstą, kuriame dalyvavo ne vienas žymus kultūros veikėjas (Yoko Ono, Johnas Lennonas, Andy Warholas, Nam jun Paikas, Elvis Preslis ir kt.). Svarbu, kad J. Meko kamera ir jo jautrus žvilgsnis nukreiptas ne tik į žinomas asmenybes, bet ir  į draugus, artimuosius, paprastus žmones kasdienybėje. Kiekvienas jam buvo įdomus, unikalus ir vertas prisiminimo.

   Reflektuojant netradicinį J. Meko požiūrį – paprastas – nepaprastas žmogus – ir avangardinį meninį pateikimą mokiniai buvo skatinami pažinti save, pristatyti asmenines istorijas, papasakoti jas fotografijomis, esė ar žodiniais prisiminimais. Taip buvo skatinamas jų kūrybiškumas, meninė saviraiška, netradicinis mąstymas, gebėjimas žvelgti į pasaulį „plačiai atmerktomis akimis“.

 

 

Parengė etikos mokytoja metodininkė I. Mikulėnienė,

dailės mokytoja metodininkė J. Paulauskienė

 

 

 

Parengė etikos mokytoja metodininkė I. Mikulėnienė,

dailės mokytoja metodininkė J. Paulauskienė


Skip to content