2022-03-31 Virtuali matematikos pamoka „Kelionė po pinigų pasaulį“


Kovo 31 dieną VSMC IIIC klasės mokiniams buvo organizuota matematikos pamoka ,,Kelionė po pinigų pasaulį“ virtualiame Pinigų muziejuje.

Pamokos metu mokiniai aplankė muziejaus ekspozicijas ir sužinojo, kokie buvo pirmieji pinigai žmonijos istorijoje, kaip seniau buvo baudžiami pinigų klastotojai, kiek kiekvienas mokinys kainuotų, jeigu būtų iš aukso, kaip atrodytų jo atvaizdas ant popierinio banknoto ir daug kitų neįtikėtinų dalykų iš pinigų ir banko pasaulio. Pamokoje buvo pristatyti ir 1934-1940 m. matematikos vadovėliai, pamokos dalyviai sužinojo, kokias matematines užduotis to meto mokiniams teko spręsti.

Pinigų kilmės istorija sukėlė diskusijas, nes pinigai atlieka daug funkcijų: jie, kaip vertės matas, – palengvina mainus; jie suteikia galimybę dovanoti dovanas ir megzti abipusius santykius, suburia skirtingas bendruomenes; jie įamžina socialinę hierarchiją ir pagaliau jie yra tas, kuo vertinama valstybės galia. Kai atsiranda pinigai, atsiranda ir erdvė matematikai.

Vėliau mokiniai atliko mokytojos parengtas užduotis pagal pristatytų vadovėlių medžiagą, o savo žinias ir gebėjimus įsivertino ir patobulino Quizizz programėlėje.

Pamokos vaizdo medžiaga

https://www.canva.com/design/DAE9ArTudxA/g_sloEEQ5nQsgsrpkG998w/edit?utm_content=DAE9ArTudxA&utm_campaign=designshare&utm_medium=link2&utm_source=sharebutton

 

 

Parengė matematikos mokytoja Rasa Bliujūtė

 

 


Skip to content