2022-10-05 VSMC mokytojų diena


VSMC mokytojų bendruomenė šventė Tarptautinę mokytojo dieną, ta proga III-IV gimnazijos klasių mokiniai parengė mokytojams nuotaikingą, kūrybišką ir informatyvią programą.

Pirmiausiai buvo pristatyta netikėta ir įdomi istorinė medžiaga iš 1926 m. leidinio „Tautos mokykla“ – „Dešimt pedagoginių įsakymų, mokytojams visuomet žinotinų“ (kalba netaisyta). Kai kurie įsakymai iš tarpukario Lietuvos šventės dalyviams pasirodė juokingi – „Nežiopsok, nei klasėje, nei už klasės. Visas žinias inspektoriui pranešk“, tačiau didžioji dalis aktualūs ir šiandien – „Lavinkis, lavinkis, lavinkis – mokslo galo nėra“. Antroje šventės dalyje mokytojai buvo pakviesti į kūrybiškumo pamoką – kiekvienas pabandė sukurti haiku stiliumi eilėraštį apie rudenį.

Susitikimo pabaigoje visus pradžiugino buvusio mokinio E. Dvariono pasveikinimas ir padėka, pasidalinimas įspūdžiais apie studijas kolegijoje.

Šventę vainikavo gausus ir skanus rudens gėrybių stalas – gamtos dovana žmogui kaip mokytojo dovana mokiniui – nepailstantis atsidavimas, tikėjimas, kantrybė – tai pasirinkimas visam gyvenimui – eiti kartu su savo mokiniu.

Parengė etikos ir geografijos mokytoja I. Mikulėnienė


Skip to content