2022-10-20 Pamoka netradicinėje erdvėje – Valdovų rūmuose


Spalio 20 dieną su VSMC III-IV gimnazinių klasių mokiniais ir lydinčiais mokytojais lankėme Valdovų rūmus ir juose vykstančią naują parodą – „NErūpestingas amžius. Vaikystė Lietuvos Didžiojoje Kunigaikštystėje“.

Netradicinės pamokos pradžioje mokiniams buvo skirta užduotis – išsirinkti vieną ar du objektus, eksponuojamus parodoje ar bendroje Valdovų rūmų ekspozicijoje, ir po pamokos paruošti informacinę medžiagą apie pasirinktą objektą naudojant Edvardo de Bono šešių skrybėlių metodiką. Apžiūrėję parodą, kurioje eksponuojama beveik 300 objektų: portretų, grafikos darbų ir piešinių, rankraščių, vadovėlių ir proginių leidinių, archeologinių radinių, vaikiškų drabužių ir aksesuarų, baldų, žaislų ir vaikiškų ginklų, mokymosi priemonių ir kitų su vaikyste susijusių istorinių artefaktų, mokiniai nesunkiai išsirinko patikusį, sudominusį objektą ir paaiškino savo pasirinkimą. Atlikę svarbiausią pamokos uždavinį, vėliau dar aplankėme I ir II maršrutų ekspozicijas, pasivaikščiojome po atkurtas menes.

Edukacinių aplinkų plėtra, kaita pagyvina mokymosi procesą, atskleidžia platesnes mokymosi galimybes, ugdo kūrybiškumą ir plečia kultūrines kompetencijas. Lauksime mokinių darbų pristatymų skirtingose – etikos, geografijos, istorijos, lietuvių ir rusų kalbos, biologijos, matematikos, dailės – pamokose.

Parengė etikos ir geografijos mokytoja Ilona Mikulėnienė

 


Skip to content