2022-11-21 Konkursas-paroda „Mano spalvotas pasaulis“


Šių metų lapkričio mėnesį VSMC mokiniai dalyvavo respublikiniame neformaliojo ir bendrojo ugdymo įstaigų 1-12 klasių mokinių virtualiame fotografijos konkurse-parodoje „Mano spalvotas pasaulis“, kuris vyko Šiaulių techninės kūrybos centre. Konkurso tema – spalvos (peizažas, žmonės, socialinė, gatvės, eksperimentinė fotografija). Tikslas – populiarinti fotografiją kaip saviraiškos priemonę, skatinti drąsą eksperimentuoti ir eksperimentus užfiksuoti skaitmeninėmis technologijomis.

Mūsų IA, IIIB, IIIF ir IVA gimnazijos klasių mokiniai konkursui pateikė po vieną dailės mokytojos atrinktą nuotrauką. Dalyvavo ir specialiųjų ugdymosi poreikių turintis mokinys, kuriam tai buvo padrąsinimas neužsiverti savame pasaulyje, o žvelgti į gyvenimą plačiai atmerktomis akimis. Tokie konkursai – tai galimybė tobulinti IT kompetencijas, meninės raiškos priemonių valdymą, skatinti kūrybiškumą, nestandartinį požiūrį į mus supančią aplinką.

Visi konkurso-parodos dalyviai apdovanoti padėkos raštais. Mokinių darbai įkelti į Šiaulių techninės kūrybos centro tinklapį https://www.siauliaitech.lt/ (kaip virtuali paroda) ir paskelbti Šiaulių techninės kūrybos centro Facebook paskyroje (https://www.facebook.com/siauliaitech).

 

Parengė dailės mokytoja metodininkė Jonė Paulauskienė


Skip to content