2022-11-18 Meno pažinimo pamoka Keistuolių teatre


2022 metų lapkričio 18 d. gimnazijos III-IV klasių mokiniai, lydimi mokytojų, dalyvavo meno pažinimo pamokoje Keistuolių teatre. Stebėjome režisieriaus Agniaus Jankevičiaus spektaklio „Čia ir dabar“, kuris pastatytas pagal vieno garsiausių šiuolaikinių vokiečių dramaturgų Rolando Schimmelpfenningo pjesės motyvus, premjerą.

Į didžiąją salę tik besirenkančius žiūrovus pasitiko žinomų lietuviškų meilės dainų skambesys, o scenovaizdis privertė jaustis kaip atvykus į vestuvių šventę. Į šurmulį plojimais įsitraukė ir žiūrovai, šypsodamiesi besiklausę šventės dalyvių dainų ir monologų, atidengiančių žmogiškąsias silpnybes – kvailumą, godumą, paviršutiniškumą, ne(si)kalbėjimą, neveiksnumą ir daugelį kitų. „Čia ir dabar“ laikas atsivėrė komiškoje, paradoksą primenančioje tikrovėje. Pynėsi kičas ir poezija, įtampa tarp žmogaus ir gamtos, individo ir sociumo, tarp noro keistis ir vis ten pat laukiančios bei paslysti joje viliojančios purvo duobės.

Netradicinė pamoka teatre privertė susimąstyti apie absurdišką ir kartu komišką, kupiną įtampos šiuolaikinio žmogaus gyvenimą, apie tai, koks jo santykis su pačiu savimi ir jį supančiais artimaisiais.

Parengė lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Oksana Aleknavičius

 

 

 

 

 

 


Skip to content